Millennium App: Op jacht naar Salander

18 december 2011 09:43

De Zweedse uitgever van Stieg Larssons Millenium-trilogie, Norstedts, heeft speciaal voor de premiere van The Girl with the Dragon Tattoo een Engelstalige Iphone app gelanceerd. The Girl with the Dragon Tattoo is de Amerikaanse verfilming van het eerste boek uit de trilogie. De app bevat  fotowerk van een naar Zweden geëmigreerde Nederlandse topfotograaf.

Norstedts, met karakteristiek kantoor op Riddarholmen in Stockholm, bestaat sinds 1823 en is de oudste, nog bestaande uitgeverij van Zweden.

De app Chasing Salander brengt 14 scènes naar de iPhone, compleet met een nieuwe verhaallijn. Het fraaie fotowerk is van Pieter ten Hoopen, World Press Photo-winnaar uit Nederland die dertien jaar geleden emigreerde naar Zweden. Hij is meerdere keren in en buiten Zweden beloond voor zijn pers- en documentairefotografie.

Echte wereld
Het script van de app komt van Fredrik T. Olsson en wordt gelezen door de Zweedse acteur Shanti Roney. Elke scène heeft meerdere korte teksten uit de boeken van Stieg Larsson, maar ook uit de echte wereld rondom de Millennium-trilogie.

Stappen
,,Het ontwikkelen van deze app was erg spannend”, zegt Klas Fjärstedt, projectmanager digitale media van uitgeverij Norstedts. “Dit is een format dat het voor ons mogelijk maakt om beelden, tekst en geluid op creatieve manieren te combineren. De gebruikers kunnen met hun iPhone nu recht in de Millennium-wereld stappen.”

Beschikbaar
Chasing Salander is beschikbaar in de App Store via www.norstedts.se/download en kost US$ 4,99. De Millennium-boeken van de in 2004 overleden Zweedse journalist Stieg Larsson worden inmiddels in 48 landen verkocht. Tot nu toe gingen volgens Norstedts wereldwijd minstens 62 miljoen exemplaren over de toonbank. De Zweedse Millennium-films, met Noomi Rapace als Lisbeth Salander, zijn inmiddels door minstens 123 miljoen mensen bekeken.

In Zweden wordt vrijdag een enorme toestroom naar de bioscopen verwacht vanwege de vertoning van de eerste Amerikaanse Millennium-verfilming The Girl with the Dragon Tattoo.

 

Auteur: Marcel Burger, Wereldwijzerzweden.net

 

Plaats een reactie

Informatie over adverteren op deze site

Neem voor meer informatie contact op met redactie(a)stockholm-stedentrip.nl