Gamla Stan

Gamla Stan is de oude binnenstad van Stockholm en één van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen in Europa. Dit is de plek waar Stockholm in 1252 werdt gesticht en tegenwoordig is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Smalle, met keien geplaveide straatjes liggen kronkelend rond het Koninklijk Paleis en de Grote Kerk (Storkyrkan). Hier vind je allerlei winkeltjes, van souvenirshops tot kledingboetiekjes. Uiteraard vindt je hier ook een vele restaurants en cafés, vooral rond het plein (Stortorget). In Gamla Stan vind je ook een aantal musea, waaronder het Nobelmuseum en het Cornelis Vreeswijkmuseum.

Alfred Nobel en Cornelis Vreeswijk

Het Nobelmuseum is gewijd aan Alfred Nobel, de Zweedse uitvinder van dynamiet, en  natuurlijk is er ook veel aandacht voor de Nobelprijzen.

De Nederlandse zanger Cornelis Vreeswijk heeft een groot deel van zijn leven in Zweden gewoond en is er, bijna 25 jaar na zijn dood, nog steeds buitengewoon populair. Het Cornelis Vreeswijk museum heeft een permanente tentoonstelling over het leven van de zanger, met foto’s, krantenartikelen, zijn muziekinstrumenten en andere Cornelis gerelateerde voorwerpen. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen van andere kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Vreeswijk en zijn muziek.


 

Reacties van bezoekers

  • Geplaatst door Wim van Kooten op 12-11-2017 22:30

    . . . de link Cornelis Vreeswijkmuseum werkt dan ook niet meer.

  • Geplaatst door Wim van Kooten op 12-11-2017 22:28

    Het Cornelis Vreeswijk Museum inGamla Stan is al in 2011 gesloten. In het ABBA - museum is een plaatsje voor hem ingeruimd. En in Hökis Visrum (Hökarängen) is veel informatie te vinden -en wordt veel van zijn muziek gespeeld.

Plaats een reactie

Informatie over adverteren op deze site

Neem voor meer informatie contact op met redactie(a)stockholm-stedentrip.nl